top of page
Търсене

Подходяща ли е миглопластиката за тийнейджъри? На каква възраст са разрешени процедури като ламиниране на мигли, боядисване на вежди и т.н?


Миглопластика при тийнейджъри

Подходяща ли е миглопластиката за тийнейджъри?


Сезонът на официалните, абитуриентските балове и партита е в разгара си – и това може да е първият път, когато те ще си направят първата професионална козметична процедура.

Решението на родителя в този случай може да бъде трудно за вземане – тъй като човек никога не иска да оставя детето си с впечатлението, че не е достатъчно красиво, все пак малките козметични подобрения за специални събития наистина могат да повишат увереността и да бъдат забавно началото на тяхната зрялост.

Разбира се решението по този въпрос е изцяло и единствено на родителя на тийнейджърката,а вие в качеството си на стилисти сте длъжни да се съобразявате с изискванията му.


Едно от нашите умения е създаването на удължаване на мигли и вежди за реалистичен и естествен вид, който не е прекален особено за тази възраст.

Ако процедурите не са направени добре или без достатъчно грижи, могат да унищожат естествените мигли и вежди (обикновено не за постоянно – но понякога за значително време!) и да изглеждат доста грозни за доста дълъг период от време.

Повечето тийнейджъри имат най-хубавите/най-дебелите мигли и вежди, които някога ще имат (тъй като нашите мигли и вежди обикновено изтъняват с възрастта) и процедурите Ламиниране на вежди и Ламиниране на мигли биха били най-подходящи за тях с оглед натова,че ефекта ще бъде УАУ!


При ламинирането на миглите е необходимо да обърнете внимание на времето за преседяване на стъпка 1 защото,тя често може да причини прекомерно извиване и накъдряне (тийнейджърите са по-податливи на това, особено ако използват лекарства за акне) – затова препоръчвам да използвате бавен, базиран на кератин разтвор, който да подхрани миглите, докато ги повдига.

Не съм имала нито един случай на прекалено обработени, накъдрени мигли с тази конкретна техника.

Едно нещо, което често виждам в практиката си (когато премахвам удължения на миглите, направени другаде), са тийнейджъри с мигли, които са толкова невероятно дебели и тежки, че естествените мигли се накъсват. Видът им може да бъде груб и тежък, а понякога дори има лепило, блокиращо космените фоликули, което може да доведе до очни инфекции, ечемик или просто общ дискомфорт.


Изолацията (където миглите са разделени правилно) е наистина важна, за да се избегне увреждане на естествените мигли. Но това не означава, че визирам всички начинаещи,които тепърва се учат да работят – изобщо не – просто съм склонна да твърдя, че тези проблеми са по-чести при новите артисти, които все още не са разбрали напълно използването на лепило.


  • За повечето тийнейджъри класическите мигли ще бъдат най-добрият вариант– той е малко по-лесен за поддържане от обема (по-лесен за почистване и ако се носи грим на очите за официално събитие и т.н., по-лесно се сваля).

  • Съветвайте клиента си коя е най-добрата дължина за техните естествени мигли, така че да изглеждат добре по-дълго време.

  • Ако вашият тийнейджър спортува много – особено плуване, танци/театър или спорт, където се носи много грим за очите, ламинирането на миглите може да е по-добър вариант, тъй като не изисква никаква поддръжка.

  • Обемни мигли – те са страхотни за създаване на по-плътен вид, особено за хора, които нямат толкова много мигли и все още могат да изглеждат естествени и реалистични – но имайте в предвид, че може да дойдат в повече за първо поставяне на вашия клиент.

ламиниране на мигли при тийнейджъри

Моята политика в салона е, че приемам клиенти над 16 години , под тази възраст изисквам лично разрешение от родител настойник. Има няколко причини за това, но едната е, че някои съставки могат да предизвикат алергични реакции и родител или настойник трябва да участват в процеса, за да можем да получим точна медицинска история на клиентката. Имала съм и случай, когато тийн клиент трябваше да премахне удълженията си много бързо поради правилата на училището, в което учи.

Някои училища имат строги политики относно козметиката/грима и удължаването на миглите, които са по-очевидни/драматични.

Така че, е необходимо да посъветвате родителя да направи проучване за училището на своя тийнейджър, за да избегнете спешно премахване на вече поставените удължения!

Ламинирането на миглите може да е по-добър вариант, ако училището има строга политика, тъй като изглежда доста естествено и е по-трудно забележимо.


Решението дали ще работите с тийнейджъри е изцяло ваше, но задължително имайте в предвид и тази информация, за да може да запазите миглите и веждите на най-малките ви клиенти в здрав и поддържан вид за най-дълго време!

17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page